Klassiek een voorbeeld voor altijd: De Grieken

Achilleshiel, Atlas, Odyssee, Titanenstrijd en Socratische methode; vertrouwde begrippen en verschijnselen, maar wel uit een roemrijk Klassiek Verleden, de wereld van de Oude Grieken. Laat u verrassen door die rijke wereld van toen en de enorme invloed die deze nog steeds heeft op ons doen en laten.

In 3 lessen belanden we in de Griekse godenwereld, begrijpen we het hoe en waarom van de Trojaanse oorlog, volgen we Odysseus op zijn lange thuisreis, duiken we in de filosofie over schijn en werkelijkheid, zijn we toeschouwer bij een tragedie-voorstelling, beleven we de Olympische Spelen en nog meer.

Maandag 18 november 2019
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. mr.drs. R. (Ron) Milder
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
mr.drs. R. (Ron) Milder
Ron Milder studeerde Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik ben jarenlang docent Latijn, Grieks en KCV geweest. Sinds 2014 werk ik als bijlesdocent/ huiswerkbegeleider/ examentrainer bij Studiekring. Ik organiseer sinds 2013 2 tot 3 keer per jaar particuliere groepsreizen met een voorbereidende cursus voor ouderen. Sinds 2013 geef ik lessen aan de Volksuniversiteit Nijmegen en in 2018 ben ik ook gestart met cursussen bij de Volksuniversiteit Wageningen.