Klassiek, een voorbeeld voor altijd

De tijd van de oude Grieken en Romeinen ligt al weer ver achter ons. Toch is de invloed van deze twee culturen in ons dagelijks leven nog springlevend. U kent ongetwijfeld de Olympische Spelen en uitdrukkingen zoals "ad hoc" en "deo volente".  In drie lessen maken we een rondgang langs de Griekse en Romeinse godenwereld, mythologie, geneeskunde, filosofie, toneel en theater, kunst, politiek, kalender tot boodschappenmerken aan toe.

Les 1: Het Griekse scheppingsverhaal. De Grieks/Romeinse godenwereld in beelden, schilderijen en mythologie.

Les 2: De Griekse invloed op het gebied van filosofie, sport en theater en architectuur.

Les 3: De zegetocht van Rome en het Latijn in legermacht, politiek, kalender en uitdrukkingen.

Na afloop zult u met veel meer kennis en diepgang naar de wereld om u heen kijken.

Maandag 14 januari 2019
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. Mr. drs. R. (Ron) Milder
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adres gegevens)
Mr. drs. R. (Ron) Milder
Ron Milder studeerde Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik ben jarenlang docent Latijn, Grieks en KCV geweest. Sinds 2014 werk ik als bijlesdocent/ huiswerkbegeleider/ examentrainer bij Studiekring. Ik organiseer sinds 2013 2 tot 3 keer per jaar particuliere groepsreizen met een voorbereidende cursus voor ouderen. Sinds 2013 geef ik lessen aan de Volksuniversiteit Nijmegen en dit seizoen start ik ook bij de Volksuniversiteit Wageningen.