Volksuniversiteit Wageningen

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 404

Een tijdsbeeld in brieven van Cicero en Plinius

Een tijdsbeeld in brieven van Cicero en Plinius
Cursuscode: 404

Nadat vorig cursusjaar de lectuur van enkele filosofische brieven van Seneca aan bod is gekomen, zullen we het epistolografische genre voortzetten, echter ditmaal met andere auteurs. Het boek waaruit gewerkt wordt biedt een uiteenlopende collectie brieven van Cicero en Plinius, waarin op boeiende wijze de persoonlijke opvattingen en gevoelens van deze auteurs ten aanzien van hun naaste familie, de politieke situatie en maatschappelijke gebeurtenissen naar voren komen. 

Gewerkt zal worden met het boek C.A.M. Hupperts & E. Jans, Een tijdsbeeld in brieven: brieven van Cicero en Plinius ,Uitgeverij Eisma, ISBN 9789087717629. Prijs € 7,50

Dit boek bevat de voor het eindexamen 2015 VWO Latijn voorgeschreven Latijnse en vertaalde teksten, en voorts vertaalhulp, inleidingen, toelichtingen en functionele illustraties in kleur. De samenkomsten bestaan steeds uit twee lesuren, onderbroken door een korte pauze. Het eerste lesuur wordt steeds besteed aan de lectuur van de Latijnse teksten, het tweede uur biedt een cultuurhistorische verdieping in de vorm van een powerpoint-presentatie. Voorkennis Latijn: Gymnasium 5e jaar.

Donderdag 25 oktober 2018
5 lessen van 2 uur en 15 min aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 95,00
Dhr. drs. P. (Pablo) Stam
Boek: Een tijdsbeeld in brieven: brieven van Cicero en Plinius (klik hier voor meer informatie)
13:30 - 15:45
Locatie: Bevrijdingskerk (klik hier voor de adres gegevens)
drs. P. (Pablo) Stam
drs. P. (Pablo) Stam
Pablo Stam is gepensioneerd docent klassieke talen aan het Stedelijk Gymnasium in Anrhem