Volksuniversiteit Wageningen

Bestellijst

Geen bestellingen

CULTUUR EN FILOSOFIE

Vindt u het leuk om na te denken over filosofische thema’s of ethische vraagstukken? We besteden aandacht aan Turkije, aan Rusland, aan Spinoza, aan levenskunst en hebben leesgroepen Latijn en Grieks.  Nieuw dit jaar zijn twee cursussen op het gebied van film. 

Van het oud-Grieks en het oude Griekenland en het Latijn en het oude Romeinse rijk tot het Turkije van Erdogan. Cultuur met zeer verschillende invalshoeken.

Lees meer

Twee cursussen met hele verschillende onderwerpen komen samen onder het kopje filosofie. De een over levenskunsten en hoe deze in het dagelijks leven toe te passen, de andere over Spinoza en zijn denken.

Lees meer

Onder de paraplu van historie komen heel diverse onderwerpen aan bod: De canon van de Nederlandse geschiedenis, introductie in de filmgeschiedenis, drawn by Wageningen en middeleeuwse tuinen. Gebeurtenissen uit het verleden zijn ook nu nog interessant. Wie in geschiedenis is geïnteresseerd vindt hier mogelijk een onderwerp naar zijn of haar keuze.

Lees meer

Inschrijven?

Dat kan door de gekozen cursus(sen) toe te voegen aan de winkelwagen en aan het eind het inschrijfformulier in te vullen. Leest u ook even de inschrijfvoorwaarden. Deze vindt u in het hoofdmenu onder het kopje algemeen.