Volksuniversiteit Wageningen

CULTUUR EN FILOSOFIE

Vindt u het leuk om na te denken over filosofische thema’s of ethische vraagstukken? Dit jaar besteden we aandacht aan de Vikingen en aan vrouwelijke filosofen, aan levenskunst en leesgroepen Latijn en Grieks. Maar ook  de Eerste Wereldoorlog, Rusland en de Baltische staten komen aan bod!

Van het oud-Grieks en het oude Griekenland en het Latijn en het oude Romeinse rijk tot het Rusland van Vladimir Poetin. Cultuur met zeer verschillende invalshoeken.

Lees meer

Twee cursussen met hele verschillende onderwerpen komen samen onder het kopje filosofie. De een over levenskunsten en hoe deze in het dagelijks leven toe te passen, de andere over vrouwelijke filosofen met een hoofdrol voor politiek denker en filosoof Hannah Arendt.

Lees meer

Onder de paraplu van historie komen heel diverse onderwerpen aan bod: De eerste Wereldoorlog, bijbelse archeologie, de Baltische statenen de Nederlands-Russische betrekkingen. Gebeurtenissen uit het verleden zijn ook nu nog interessant. Wie in geschiedenis is geïnteresseerd vindt hier mogelijk een onderwerp naar zijn of haar keuze.

Lees meer

Inschrijven?

Dat kan door de gekozen cursus(sen) toe te voegen aan de winkelwagen en aan het eind het inschrijfformulier in te vullen. Leest u ook even de inschrijfvoorwaarden. Deze vindt u in het hoofdmenu onder het kopje algemeen.