Wagenings Erezilver voor Emilie Van den Brink-Rijtema

donderdag, 22 april, 2021

Emilie Van den Brink-Rijtema ontving donderdagmiddag 22 april uit handen van burgemeester Geert Van Rumund, de onderscheiding Het Wagenings Erezilver. De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van haar echtgenoot en kinderen en het bestuur van de Volksuniversiteit Wageningen, in de raadzaal van het Wageningse stadhuis. Vanwege de Coronamaatregelen bleef het gezelschap tot deze kleine groep beperkt. Aanleiding voor het toekennen van het Wagenings Erezilver was het 25-jarig jubileum van Emilie bij de Volksuniversiteit Wageningen op 1 januari van dit jaar.

In zijn toespraak zei Wagenings burgemeester Van Rumund over Emilie Van den Brink: ”U wordt gezien als de spin in het web en drijvende kracht achter de organisatie. De stabiele factor die verantwoordelijk is voor het dagelijks reilen en zeilen. Een zilveren onderscheiding voor een gouden kracht gaven de aanvragers van de onderscheiding terecht aan”.

Emilie van den Brink is behalve administrateur ook de coördinator voor bestuur, docenten en cursisten. Zij zorgt samen met het bestuur voor het programma en de coördinatie van de cursussen en de locaties. Met veel tact geeft zij invulling aan de samenwerking met medewerkers en externe partijen.

“Als ambassadeur is Emilie voor de Volksuniversiteit een onmisbare sleutelfiguur en daarmee levert zij al vele jaren een zeer waardevolle bijdrage aan de Wageningse gemeenschap. Dat is dan ook de rede voor het gemeentebestuur van Wageningen om jou het Wagenings Erezilver te verlenen”, zo besloot burgemeester Geert Van Rumund zijn toespraak. Als gevolg van de Coronamaatregelen mocht de burgemeester de onderscheiding niet zelf opspelden en dus werd dat door haar echtgenoot gedaan.

De voorzitter van de Volksuniversiteit Wageningen, Yvonne van Hezik sprak in haar korte toespraak haar bewondering uit voor het feit, dat Emilie Van den Brink niet alleen een grote sfeermaker is, maar dat zij in staat is om over zo’n lange periode, steeds maar weer al die plannen en ideeën van nieuwe bestuursleden te absorberen en om te zetten in continuïteit. “Wij zijn als bestuursleden maar passanten, die alsmaar weer iets nieuws vinden of voorstellen hebben. Dat jij dat kunt en vooral weet vol te houden, vind ik heel bijzonder”, aldus Van Hezik. Waarna ze haar grote dank en tevens de hoop uitsprak, dat Emilie haar taak nog lang zal willen blijven uitoefenen voor de Volksuniversiteit Wageningen.

Aansluitend vond er in het Torckpark in zonnige lentetooi, voor Emilie van den Brink-Rijtema een openluchtreceptie plaats, waar het bestuur en familie haar nog eens konden feliciteren met het Wageningse Erezilver en op haar gezondheid het glas heffen.

Proficiat Emilie!