Emilie van den Brink-Rijtema 25 jaar bij de Volksuniversiteit Wageningen

woensdag, 20 januari, 2021

Begin januari was het 25 jaar geleden dat Emilie van den Brink-Rijtema als secretaresse in dienst trad bij het bestuur van de Volksuniversiteit Wageningen. In die kwart eeuw heeft Emilie van den Brink zich intensief ingezet voor de Volksuniversiteit en werd daarmee de stuwende kracht achter het bureau van onze educatieve organisatie.

Tijdens de maandelijkse bestuursvergadering op maandag 12 januari 2021, die vanwege de Covid-pandemie via een Zoomverbinding plaats vond, werd Emilie Van den Brink thuis in Bennekom onverwacht bezocht door de Volksuniversiteit bestuursleden Anneke Beijer en Ben Kolster, die haar namens het bestuur kwamen feliciteren met haar jubileum. Terwijl feestelijk het glas werd geheven door Emilie en haar echtgenoot, werd zij via de beeldverbinding toegesproken door voorzitter Yvonne van Hezik, die o.a. opmerkte dat Emilie haar taak veel ruimer opvat, dan men strikt genomen van haar zou mogen verwachten. Vooral haar talent om met creatieve oplossingen allerlei problemen op te lossen, is daarbij zeer opvallend. Van Hezik bedankte Emilie voor haar enorme inzet en sprak de hoop uit, dat zij nog vele jaren voor de Volksuniversiteit werkzaam mag blijven.