Bestuursleden

Wij zoeken BESTUURSLEDEN voor de VOLKSUNIVERSITEIT WAGENINGEN
Door aflopende functietermijnen is er ruimte voor enkele nieuwe bestuursleden.

Wat doen wij?
De VUW is al meer dan 50 jaar actief in de regio als het gaat om het aanbieden van een gevarieerd educatief programma voor een breed publiek. Inmiddels staan er ca. 125 cursussen en lezingen op het programma op het gebied van talen kunst, cultuur, muziek , geschiedenis, natuur, voeding, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling . De sfeer is informeel en er zijn geen examens. Geen stress, maar plezier! De activiteiten zijn bij voorkeur klassikaal en soms, als het niet anders kan, online. Want het elkaar ontmoeten is een deel van het plezier.

Bouw mee aan de toekomst van de Volksuniversiteit Wageningen!
Het bestuur van de VUW is een participerend bestuur en bestaat uit 10 enthousiaste vrijwilligers. Als lid van het bestuur denk je mee over het cursusprogramma , zet je lijnen uit voor de korte en lange termijn de continuïteit en financiën en speel je in op maatschappelijke ontwikkelingen. Het bestuur wordt ondersteund door 1 parttime administratieve medewerker. Bestuursleden worden benoemd voor een periode van drie jaar; deze periode kan eenmaal worden verlengd.

Wat breng je mee?
• Affiniteit met informeel volwassenonderwijs, kunst en cultuureducatie
• Een brede maatschappelijke belangstelling
• Bij voorkeur bestuurlijke ervaring
• Woonachtig in Wageningen of omgeving
• Je bent in staat de vergaderingen bij te wonen (1 x per 4 weken , behalve in vakanties
• Daarnaast ben je bereid om een specifieke taak op je te nemen. De tijdsbesteding is afhankelijk van de portefeuille en de               verdeling van de bestuurstaken en kan variëren tussen enkele uren en een aantal dagdelen per week.

Wat biedt de VUW?
• Een vrijwilligersfunctie in een gezellig, hecht en enthousiast bestuur met ruimte voor ontplooiing, eigen inbreng, waardering en     sociaal contact.

Belangstelling?
Mail naar info@volksuniversiteitwageningen.nl of bel Yvonne van Hezik, voorzitter VUW, tel. 06 55 55 44 90. Dan maken we z.s.m. een afspraak! In een gesprek met een tweetal bestuursleden kunnen we kennismaken en de mogelijkheden verder bespreken!