Volksuniversiteit Wageningen

Bestellijst

Geen bestellingen

 

 

Welkom bij de Volksuniversiteit Wageningen

 

Cadeautip: Een lezing of cursus van de Volksuniversiteit!

Alle cursussen

Cursussen

De Volksuniversiteit Wageningen organiseert jaarlijks circa 100 cursussen, lezingen, workshops en excursies en biedt hiermee aan volwassenen de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling en scholing. Om de keuze voor een leuke of interessante cursus makkelijker te maken zijn de activiteiten onder gebracht in een zestal interessegebieden.
TALEN

Wilt u snel en eenvoudig een vreemde taal leren? Schrijf u dan vandaag nog in voor uw favoriete taalcursus. Wij bieden taalcursussen aan op diverse niveaus: Engels, Italiaans, Spaans, Portugees, Duits, Arabisch, Chinees, Zweeds en Dutch as a foreign language. De docenten besteden ook aandacht aan de tradities van het land. We werken met kleine groepen.

 

Lees meer
KUNST

Elk jaar bieden wij u een groot aantal cursussen en lezingen aan op het gebied van Kunst en Cultuur:  architectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst, vormgeving, muziek en literatuur. Ook voor de Museumkring, een combinatie van een lezing en een bezoek aan een tentoonstelling is veel belangstelling.  Schrijf u dus snel in voor één van de vele interessante activiteiten!

 

Lees meer
MUZIEK

‘Muziek gaat rechtstreeks naar het hart’. Maar als je je verdiept in de achtergronden hoor je nog meer. Elk jaar bieden wij u een breed programma: lezingen over een componist of ter voorbereiding op een concert en als vast onderdeel bezoeken we samen geselecteerde opera's, met de bus vanuit Wageningen. Kortom, een interessant programma.

 

Lees meer
CULTUUR EN FILOSOFIE

Vindt u het leuk om na te denken over filosofische thema’s of ethische vraagstukken? We besteden aandacht aan Turkije, aan Spinoza, aan levenskunst en hebben leesgroepen Latijn en Grieks.  Nieuw dit jaar zijn twee cursussen op het gebied van film. 

 

Lees meer
MENS EN CREATIEF

De Volksuniversiteit biedt u jaarlijks een wisselend aanbod creatieve activiteiten aan. Voor komend seizoen o.a.: workshops woninginrichting, tuinontwerp, verhalen schrijven, een fietstrainingsdag en de wereld van geur en parfum.

 

Lees meer
GEOGRAFIE EN NATUUR

Een stadswandeling die uw nieuwsgierigheid prikkelt of een bezoek aan een museum. Een lezing over vlinders of een bezoek aan de synagoge in Arnhem en aan het onlangs gerenoveerd Provinciehuis. Boeiende activiteiten voor een dagje uit!

 

Lees meer
Nieuwsarchief

Laatste Nieuws

hier leest u het laatste nieuws van de Volksuniversiteit Wageningen. Veranderingen in ons cursusprogramma of wijzigingen in de openingstijden van ons kantoor worden hier vermeld. Ook andere informatie die voor u van belang is verschijnt hier.

Nieuw in ons programma!

22 november 2018

De volgende activiteiten zijn aan ons voorjaarsprogramma toegevoegd. Voor neer informatie klikt u op de link.
Maak je eigen website - Wordpress voor beginners
Meer met mijn Mac!

Lees meer

1 workshop van 3,5 uur op dinsdag 7 mei 2019 om 18:30 uur.

Lees meer
16
mei
16 mei 2019

1 x: lezing en excursie van 2 uur op donderdag 16 mei 2019 om 20:00 uur.

Lees meer

1 les van 2 uur op donderdag 23 mei 2019 om 20:00 uur.

Lees meer

12 lessen van 1 uur en 15 min vanaf donderdag 19 september 2019 om 20:30 uur.

Lees meer
23
sep
23 september 2019

25 lessen van 1 uur en 15 min vanaf maandag 23 september 2019 om 19:00 uur.

Lees meer
23
sep
23 september 2019

25 lessen van 1 uur en 15 min vanaf maandag 23 september 2019 om 19:00 uur.

Lees meer
Alle referenties

Referenties

Meestgekozen cursussen
Download de brochure

Schrijf in voor de nieuwsbrief