Volksuniversiteit Wageningen

Bestellijst

Geen bestellingen

 

 

Welkom bij de Volksuniversiteit Wageningen

 

De open dag is op zaterdag 1 september van 11.30-14.30 uur

Alle cursussen

Cursussen

De Volksuniversiteit Wageningen organiseert jaarlijks circa 100 cursussen, lezingen, workshops en excursies en biedt hiermee aan volwassenen de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling en scholing. Om de keuze voor een leuke of interessante cursus makkelijker te maken zijn de activiteiten onder gebracht in een zestal interessegebieden.
TALEN

Wilt u snel en eenvoudig een vreemde taal leren? Schrijf u dan vandaag nog in voor uw favoriete taalcursus. Wij bieden taalcursussen aan op diverse niveaus: Engels, Italiaans, Spaans, Portugees, Duits, Arabisch, Chinees, Zweeds en Dutch as a foreign language. De docenten besteden ook aandacht aan de tradities van het land. We werken met kleine groepen.

 

Lees meer
KUNST

Elk jaar bieden wij u een groot aantal cursussen en lezingen aan op het gebied van Kunst en Cultuur:  architectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst, vormgeving, muziek en literatuur. Ook voor de Museumkring, een combinatie van een lezing en een bezoek aan een tentoonstelling is veel belangstelling.  Schrijf u dus snel in voor één van de vele interessante activiteiten!

 

Lees meer
MUZIEK

‘Muziek gaat rechtstreeks naar het hart’. Maar als je je verdiept in de achtergronden hoor je nog meer. Elk jaar bieden wij u een breed programma: lezingen over een componist of ter voorbereiding op een concert en als vast onderdeel bezoeken we samen geselecteerde opera's, met de bus vanuit Wageningen. Kortom, een interessant programma.

 

Lees meer
CULTUUR EN FILOSOFIE

Vindt u het leuk om na te denken over filosofische thema’s of ethische vraagstukken? We besteden aandacht aan Turkije, aan Spinoza, aan levenskunst en hebben leesgroepen Latijn en Grieks.  Nieuw dit jaar zijn twee cursussen op het gebied van film. 

 

Lees meer
MENS EN CREATIEF

De Volksuniversiteit biedt u jaarlijks een wisselend aanbod creatieve activiteiten aan. Voor komend seizoen o.a.: workshops woninginrichting, tuinontwerp, verhalen schrijven, een fietstrainingsdag en de wereld van geur en parfum.

 

Lees meer
GEOGRAFIE EN NATUUR

Een stadswandeling die uw nieuwsgierigheid prikkelt of een bezoek aan een museum. Een lezing over vlinders of een bezoek aan de synagoge in Arnhem en aan het onlangs gerenoveerd Provinciehuis. Boeiende activiteiten voor een dagje uit!

 

Lees meer
Nieuwsarchief

Laatste Nieuws

hier leest u het laatste nieuws van de Volksuniversiteit Wageningen. Veranderingen in ons cursusprogramma of wijzigingen in de openingstijden van ons kantoor worden hier vermeld. Ook andere informatie die voor u van belang is verschijnt hier.

Informatie en Inschrijfdag

27 augustus 2018

Op zaterdag 1 September houden wij onze Informatie en Inschrijfdag in de Bblthk in Wageningen. Van 11.00-14.30 uur zijn er een aantal bestuursledenĀ aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Van 12.00-14.00 uur kunt u ook in gesprek met onze talendocenten. De volgende docenten zullen in de Bblthk aanwezig zijn:

Lees meer

Programma 2018-2019

04 april 2018

Vanaf 12 juni is het nieuwe cursusprogramma beschikbaar op de website.

Het programmaboekje zal in de week van 11 juni worden verzonden aan cursisten en donateurs van afgelopen jaar. Heeft u afgelopen jaar geen cursus gevolgd en wilt u toch het boekje ontvangen? Dan kunt u een mail sturen aan info@volksuniversiteitwageningen.nl of u kunt het downloaden bij het icoon onder aan de homepage (vanaf 11 juni).

Lees meer
22
nov
22 november 2018

1 lezing van 2 uur op donderdag 22 november 2018 om 20:00 uur.

Lees meer

1 excursie van 2 uur op zaterdag 24 november 2018 om 11:00 uur.

Lees meer
26
nov
26 november 2018

1 lezing van 2 uur op maandag 26 november 2018 om 20:00 uur.

Lees meer

1 lezing van 2 uur op dinsdag 27 november 2018 om 20:00 uur.

Lees meer

4 lessen van 2,5 uur vanaf woensdag 28 november 2018 om 19:30 uur.

Lees meer
29
nov
29 november 2018

1 lezing van 2,5 uur op donderdag 29 november 2018 om 19:30 uur.

Lees meer
Alle referenties

Referenties

Download de brochure

Schrijf in voor de nieuwsbrief