Volksuniversiteit Wageningen

Bestellijst

Geen bestellingen

Welkom bij de Volksuniversiteit Wageningen

Vragen over taalcursussen? Kom dan naar de Open dag op 31 augustus van 12.00-14.30 uur in de Bblthk in Wageningen!

Alle cursussen

Cursussen

De Volksuniversiteit Wageningen organiseert jaarlijks circa 100 cursussen, lezingen, workshops en excursies en biedt hiermee aan volwassenen de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling en scholing. Om de keuze voor een leuke of interessante cursus makkelijker te maken zijn de activiteiten onder gebracht in een zestal interessegebieden.
TALEN

Wilt u snel en eenvoudig een vreemde taal leren? Schrijf u dan vandaag nog in voor uw favoriete taalcursus. Wij bieden taalcursussen aan op diverse niveaus: Engels, Italiaans, Spaans, Portugees, Duits, Arabisch, Chinees, Zweeds, Russisch, Japans en Dutch as a foreign language. De docenten besteden ook aandacht aan de tradities van het land. We werken met kleine groepen.

 

Lees meer
KUNST

Elk jaar bieden wij u een groot aantal cursussen en lezingen aan op het gebied van Kunst en Cultuur:  architectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst, vormgeving, muziek en literatuur. Ook voor de Museumkring, een combinatie van een lezing en een bezoek aan een tentoonstelling is veel belangstelling.  Schrijf u dus snel in voor één van de vele interessante activiteiten!

 

Lees meer
MUZIEK

‘Muziek gaat rechtstreeks naar het hart’. Maar als je je verdiept in de achtergronden hoor je nog meer. Elk jaar bieden wij u een breed programma: lezingen over een componist of ter voorbereiding op een concert en als vast onderdeel bezoeken we samen geselecteerde opera's, met de bus vanuit Wageningen. Kortom, een interessant programma.

 

Lees meer
CULTUUR EN FILOSOFIE

Vindt u het leuk om na te denken over filosofische thema’s of ethische vraagstukken? We besteden aandacht aan Rusland, aan levenskunst en hebben leesgroepen Latijn en Grieks.  Verder is er aandacht voor de Middeleeuwse liefde, de Middeleeuwse tuinen en herdenken we Multatuli.

 

Lees meer
MENS EN CREATIEF

In deze categorie vindt u o.a. Computercursusen en Creatieve cursussen. U vindt hier een wisselend aanbod creatieve activiteiten. Voor komend seizoen o.a.: workshops woninginrichting, tuinontwerp, verhalen schrijven, een avond fietsonderhoud en een cursus zelf elektra aanleggen.

 

Lees meer
GEOGRAFIE EN NATUUR

Een stadswandeling die uw nieuwsgierigheid prikkelt of een bezoek aan een museum. Een lezing Dwalen langs de grenzen van Gelderland of een bezoek aan de synagoge in Arnhem en aan het onlangs gerenoveerd Provinciehuis. Genoeg boeiende activiteiten voor een dagje uit!

 

Lees meer
Nieuwsarchief

Laatste Nieuws

hier leest u het laatste nieuws van de Volksuniversiteit Wageningen. Veranderingen in ons cursusprogramma of wijzigingen in de openingstijden van ons kantoor worden hier vermeld. Ook andere informatie die voor u van belang is verschijnt hier.

Programma 2019-2020

12 juni 2019

Dinsdag 11 juni hebben wij de programmaboekjes verzendklaar gemaakt voor onze donateurs en cursisten. De programmaboekjes worden in de loop van deze week bezorgd. Ook staat inmiddels het volledige nieuwe programma op de website. U kunt weer inschrijven!

 

Lees meer

Vakantie

12 juni 2019

Het kantoor is gesloten van vrijdag 14 juni t/m maandag 8 juli in verband met de zomervakantie. In deze periode zal wel regelmatig de voicemail worden afgeluisterd en de mail worden gelezen. Als u ons tijdens deze periode wilt spreken, laat u dan vooral een bericht achter.

Lees meer
16
sep

1 lezing van 2 uur op maandag 16 september 2019 om 20:00 uur.

Lees meer

12 lessen van 1 uur en 15 min vanaf donderdag 19 september 2019 om 20:30 uur.

Lees meer
23
sep
23 september 2019

25 lessen van 1 uur en 15 min vanaf maandag 23 september 2019 om 19:00 uur.

Lees meer
23
sep
23 september 2019

25 lessen van 1 uur en 15 min vanaf maandag 23 september 2019 om 19:00 uur.

Lees meer
23
sep
23 september 2019

25 lessen van 1 uur en 15 min vanaf maandag 23 september 2019 om 20:30 uur.

Lees meer
23
sep
23 september 2019

25 lessen van 1 uur en 15 min vanaf maandag 23 september 2019 om 20:30 uur.

Lees meer
Alle referenties

Referenties

Download de brochure

Schrijf in voor de nieuwsbrief