Volksuniversiteit Wageningen

Bestellijst

Geen bestellingen

Nieuw programma 50 jaar Volksuniversiteit Wageningen !

Alle activiteiten

Cursusprogramma 2020-2021

De Volksuniversiteit Wageningen biedt een breed aanbod van cursussen, lezingen, workshops en excursies aan. Ervaren en enthousiaste docenten staan voor jou klaar! De cursussen zijn ingedeeld in 9 categorieën, zo kun je gemakkelijk zoeken naar een geschikte cursus. Al onze lessen worden in principe klassikaal en in kleine groepen gegeven in voldoende ruime leslocaties met in acht neming van de geldende Corona-maatregelen.

Informatie Coronavirus:
Naar aanleiding van het geleidelijk afnemen van de Corona-besmettingen en het afschalen van de meest strenge Coronamaatregelen op 17 november, zal de Volksuniversiteit Wageningen vanaf maandag 23 november weer haar klassikale lessen hervatten. 
50-JARIG JUBILEUM

Vanwege ons 50-jarig bestaan hebben wij, veelal in samenwerking met andere organisaties, extra uitgepakt met een aantal bijzondere activiteiten. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel verder!

 

Lees meer
TALEN EN NT2

Schrijf u vandaag nog in voor uw favoriete taalcursus en leer dit seizoen een nieuwe taal. Wij bieden cursussen aan op diverse niveaus, waarbij ook aandacht wordt besteed aan de tradities van het land. We werken met kleine groepen.

 

Lees meer
KUNST

Wij bieden u een groot aantal cursussen en lezingen aan op het gebied van architectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst, vormgeving, muziek en literatuur. Ook de Museumkring is al vele jaren een vaste waarde in ons programma!

 

Lees meer
MUZIEK

‘Muziek gaat rechtstreeks naar het hart’. Maar als je je verdiept in de achtergronden hoor je nog meer. Wij bieden u een gevarieerd programma van muziekstijlen met Bach  Jacques Brel,  Bob Dylan en operabezoek.

 

Lees meer
CULTUUR EN FILOSOFIE

Vindt u het leuk om na te denken over filosofische thema’s of ethische vraagstukken? We besteden aandacht aan Rusland, aan levenskunst en hebben leesgroepen Latijn en Grieks.  Verder is er aandacht voor militaire historie.

 

Lees meer
PRAKTISCH EN CREATIEF

Een heel wisselend aanbod met o.a.: workshops woninginrichting, tuinontwerp, verhalen schrijven, een avond loodpaneel op glas maken en een cursus zelf elektra aanleggen. Nieuw dit seizoen: Zelf duurzame kleding maken.

 

Lees meer
PERSOONL. ONTWIKKELING

Of je nu sneller wilt lezen, beter wilt onthouden, je intuïtie wilt volgen, je computerkennis wilt verbreden of de kunst van het opruimen wilt leren, deze categorie biedt heel veel mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling.

 

Lees meer
VOEDING EN GEZONDHEID

U hoort meer over huidhonger, acupunctuur of de rol van voeding bij het ontstaan van kanker en na de diagnose. Als u liever praktisch bezig bent dan is wellicht een cursus holistisch masseren wat voor u.

 

Lees meer
NATUUR EN EXCURSIES

Een stadswandeling die uw nieuwsgierigheid prikkelt of een bezoek aan het apothekersmuseum in Doorwerth. Of gaat u zelf wandelen na de lezing lezing Lopen langs de Linge? Genoeg boeiende activiteiten voor een dagje uit!

 

Lees meer
Nieuwsarchief

Laatste Nieuws

hier leest u het laatste nieuws van de Volksuniversiteit Wageningen. Veranderingen in ons cursusprogramma of wijzigingen in de openingstijden van ons kantoor worden hier vermeld. Ook andere informatie die voor u van belang is verschijnt hier.

Impressionisme in Louveciennes

20 oktober 2020

Vanwege de oplopende coronabesmettingen hebben wij er voor gekozen om de lezing Impressionisme in Louveciennes op woensdag 22 oktober te vervangen door een gefilmd college. Over circa 10-15 dagen is de gefilmde lezing beschikbaar. De prijs voor het volgen van dit gefilmde college bedraagt € 10. Als u deze lezing op film wilt volgen kunt u zich inschrijven op de website.

Lees meer

De Volksuniversiteit Wageningen in de Media

08 juni 2020

Nieuwsberichten in lokale en regionale media:

Lees hier het interview met voorzitter Yvonne van Hezik in De Gelderlander van vrijdag 5 juni 2020

En hier het nieuwsbericht in de Stad Wageningen van woensdag 10 juni 2020

Lees meer
26
nov
26 november 2020

12 lessen van 1 uur en 15 min vanaf donderdag 26 november 2020 om 20:30 uur.

Lees meer
30
nov
30 november 2020

3 lessen van 2,5 uur vanaf maandag 30 november 2020 om 19:00 uur.

Lees meer
06
jan

1 lezing van 2 uur op woensdag 6 januari 2021 om 20:00 uur.

Lees meer

1 lezing van 2 uur op donderdag 7 januari 2021 om 20:00 uur.

Lees meer
13
jan
13 januari 2021

1 workshop van 2 uur op woensdag 13 januari 2021 om 20:00 uur.

Lees meer

8 lessen van 2 uur vanaf donderdag 14 januari 2021 om 19:30 uur.

Lees meer
Download hier de cursuskalender

 

Schrijf in voor de nieuwsbrief
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.