Volksuniversiteit Wageningen

Bestellijst

Geen bestellingen

Welkom bij de Volksuniversiteit Wageningen

Alle activiteiten

Update: Maatregelen Coronavirus

Naar aanleiding van het Coronavirus en de maatregelen van de regering om verdere verspreiding tegen te gaan, heeft het bestuur van Volksuniversiteit Wageningen besloten om de resterende cursussen van het voorjaarsseizoen te annuleren. Reeds lopende cursussen zullen zo mogelijk met digitale lessen worden afgerond. Cursisten van alle lopende cursussen krijgen persoonlijk bericht of en op welke wijze hun cursus wordt afgerond. Wij gaan de komende periode aan de slag om voor seizoen 2020-2021 een nieuw cursusprogramma te maken. Wij hopen dan weer op de normale wijze lessen voor u te kunnen verzorgen, maar zullen deze periode ook gebruiken om ons te bezinnen op alternatieve wijzen van lesgeven. Graag zien wij u na de zomer in goede gezondheid terug als cursist van de Volksuniversiteit.
TALEN

Wilt u snel en eenvoudig een vreemde taal leren? Schrijf u dan vandaag nog in voor uw favoriete taalcursus. Wij bieden taalcursussen aan op diverse niveaus: Engels, Italiaans, Spaans, Portugees, Duits, Arabisch, Chinees, Zweeds, Russisch, Japans en Dutch as a foreign language. De docenten besteden ook aandacht aan de tradities van het land. We werken met kleine groepen.

 

Lees meer
KUNST

Elk jaar bieden wij u een groot aantal cursussen en lezingen aan op het gebied van Kunst en Cultuur:  architectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst, vormgeving, muziek en literatuur. Ook voor de Museumkring, een combinatie van een lezing en een bezoek aan een tentoonstelling is veel belangstelling.  Schrijf u dus snel in voor één van de vele interessante activiteiten!

 

Lees meer
MUZIEK

‘Muziek gaat rechtstreeks naar het hart’. Maar als je je verdiept in de achtergronden hoor je nog meer. Elk jaar bieden wij u een breed programma: lezingen over een componist of ter voorbereiding op een concert en als vast onderdeel bezoeken we samen geselecteerde opera's, met de bus vanuit Wageningen. Kortom, een interessant programma.

 

Lees meer
CULTUUR EN FILOSOFIE

Vindt u het leuk om na te denken over filosofische thema’s of ethische vraagstukken? We besteden aandacht aan Rusland, aan levenskunst en hebben leesgroepen Latijn en Grieks.  Verder is er aandacht voor de Middeleeuwse liefde, de Middeleeuwse tuinen en herdenken we Multatuli.

 

Lees meer
CREATIEF

In deze categorie vindt u een verscheidenheid aan creatieve cursussen. U vindt hier een wisselend aanbod. Voor komend seizoen o.a.: workshops woninginrichting, tuinontwerp, verhalen schrijven, een avond loodpaneel op glas maken en een cursus zelf elektra aanleggen. Nieuw dit seizoen: een cursus Zelf duurzame kleding maken en een schildercursus, geïnspireerd op de stijl en  de technieken van de Italiaanse renaissance schilders.

 

Lees meer
NATUUR EN EXCURSIES

Een stadswandeling die uw nieuwsgierigheid prikkelt of een bezoek aan een museum. Een lezing Dwalen langs de grenzen van Gelderland of een bezoek aan de synagoge in Arnhem en aan het onlangs gerenoveerd Provinciehuis. Genoeg boeiende activiteiten voor een dagje uit!

 

Lees meer
Nieuwsarchief

Laatste Nieuws

hier leest u het laatste nieuws van de Volksuniversiteit Wageningen. Veranderingen in ons cursusprogramma of wijzigingen in de openingstijden van ons kantoor worden hier vermeld. Ook andere informatie die voor u van belang is verschijnt hier.

Gezocht: docent Engels

13 mei 2020

Wij zijn voor komend seizoen op zoek naar een docent Engels. Voor meer informatie: klik hier

Lees meer

Voorjaarsprogramma voortijdig beëindigd.

13 maart 2020

Naar aanleiding van het Corona virus en de maatregelen van de regering om verdere verspreiding tegen te gaan, heeft  het bestuur van Volksuniversiteit Wageningen besloten om de resterende cursussen van het voorjaarsseizoen te annuleren.

Reeds lopende cursussen zullen zo mogelijk met digitale lessen worden afgerond. Cursisten van alle lopende cursussen krijgen persoonlijk bericht of en op welke wijze hun cursus wordt afgerond.

Lees meer
Download de brochure

Schrijf in voor de nieuwsbrief
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.