Volksuniversiteit Wageningen

Bestellijst

Geen bestellingen

Welkom bij de Volksuniversiteit Wageningen

Vragen over taalcursussen? Kom dan naar de Open dag op 31 augustus van 12.00-14.30 uur in de Bblthk in Wageningen!

Alle cursussen

Cursussen

De Volksuniversiteit Wageningen organiseert jaarlijks circa 100 cursussen, lezingen, workshops en excursies en biedt hiermee aan volwassenen de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling en scholing. Om de keuze voor een leuke of interessante cursus makkelijker te maken zijn de activiteiten onder gebracht in een zestal interessegebieden.
TALEN

Wilt u snel en eenvoudig een vreemde taal leren? Schrijf u dan vandaag nog in voor uw favoriete taalcursus. Wij bieden taalcursussen aan op diverse niveaus: Engels, Italiaans, Spaans, Portugees, Duits, Arabisch, Chinees, Zweeds, Russisch, Japans en Dutch as a foreign language. De docenten besteden ook aandacht aan de tradities van het land. We werken met kleine groepen.

 

Lees meer
KUNST

Elk jaar bieden wij u een groot aantal cursussen en lezingen aan op het gebied van Kunst en Cultuur:  architectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst, vormgeving, muziek en literatuur. Ook voor de Museumkring, een combinatie van een lezing en een bezoek aan een tentoonstelling is veel belangstelling.  Schrijf u dus snel in voor één van de vele interessante activiteiten!

 

Lees meer
MUZIEK

‘Muziek gaat rechtstreeks naar het hart’. Maar als je je verdiept in de achtergronden hoor je nog meer. Elk jaar bieden wij u een breed programma: lezingen over een componist of ter voorbereiding op een concert en als vast onderdeel bezoeken we samen geselecteerde opera's, met de bus vanuit Wageningen. Kortom, een interessant programma.

 

Lees meer
CULTUUR EN FILOSOFIE

Vindt u het leuk om na te denken over filosofische thema’s of ethische vraagstukken? We besteden aandacht aan Rusland, aan levenskunst en hebben leesgroepen Latijn en Grieks.  Verder is er aandacht voor de Middeleeuwse liefde, de Middeleeuwse tuinen en herdenken we Multatuli.

 

Lees meer
MENS EN CREATIEF

In deze categorie vindt u o.a. Computercursusen en Creatieve cursussen. U vindt hier een wisselend aanbod creatieve activiteiten. Voor komend seizoen o.a.: workshops woninginrichting, tuinontwerp, verhalen schrijven, een avond fietsonderhoud en een cursus zelf elektra aanleggen.

 

Lees meer
GEOGRAFIE EN NATUUR

Een stadswandeling die uw nieuwsgierigheid prikkelt of een bezoek aan een museum. Een lezing Dwalen langs de grenzen van Gelderland of een bezoek aan de synagoge in Arnhem en aan het onlangs gerenoveerd Provinciehuis. Genoeg boeiende activiteiten voor een dagje uit!

 

Lees meer
Nieuwsarchief

Laatste Nieuws

hier leest u het laatste nieuws van de Volksuniversiteit Wageningen. Veranderingen in ons cursusprogramma of wijzigingen in de openingstijden van ons kantoor worden hier vermeld. Ook andere informatie die voor u van belang is verschijnt hier.

kantoor gesloten 14-21 oktober

26 september 2019

Van maandag 14 oktober t/m maandag 21 oktober is ons kantoor gesloten in verband met vakantie. Als u ons toch wilt bereiken: tijdens deze periode wordt wel regelmatig de voicemail van de telefoon afgeluisterd en de emailberichten gelezen en waar nodig vast beantwoord.

Vanaf dinsdag 22 oktober zijn wij weer bereikbaar op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend tussen 8.30 en 12.00 uur

Lees meer

5 lessen van 2 uur en 15 min vanaf donderdag 24 oktober 2019 om 13:30 uur.

Lees meer

4 lessen van 2 uur vanaf maandag 28 oktober 2019 om 10:00 uur.

Lees meer

1 workshop van 2 uur op maandag 28 oktober 2019 om 19:30 uur.

Lees meer
29
okt
29 oktober 2019

12 lessen van 1 uur en 15 min vanaf dinsdag 29 oktober 2019 om 19:00 uur.

Lees meer
30
okt

2 lessen van 2,5 uur vanaf woensdag 30 oktober 2019 om 13:30 uur.

Lees meer

1 lezing van 2 uur op woensdag 30 oktober 2019 om 20:00 uur.

Lees meer
Alle referenties

Referenties

Meestgekozen cursussen
Download de brochure

Schrijf in voor de nieuwsbrief
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.