Bestellijst

Geen bestellingen
Alle activiteiten

Cursusprogramma 2021-2022

Een leven lang leren omdat het leuk is!

De Volksuniversiteit Wageningen biedt een gevarieerd en betaalbaar aanbod van cursussen, lezingen, workshops en excursies voor iedereen vanaf 18 jaar. Ervaren en enthousiaste docenten staan voor je klaar! De cursussen zijn ingedeeld in 9 categorieën, zo kun je gemakkelijk zoeken naar een geschikte cursus.Vrijwel al onze lessen worden in principe klassikaal en in kleine groepen gegeven in voldoende ruime leslocaties met in acht neming van de geldende Corona-maatregelen.

Nieuw Cursusprogramma 2022/ 2023:    In juni wordt het nieuwe cursusprogramma op deze website geplaatst en start de inschrijving. Het nieuwe programmaboekje zal in juni per post verstuurd worden naar alle cursisten van de afgelopen twee cursusjaren.

OPENINGSLEZING

Natuurlijk zijn we als land trots op onze beroemde schilders uit de 17e eeuw en op kunstenaars als Mondriaan en Van Gogh. Maar ook in deze tijd heeft Nederland kunstenaars van wereldklasse binnen haar grenzen. Ron Augustus vertelt u hier meer over.

 

 

Lees meer
TALEN EN NT2

Schrijf u vandaag nog in voor uw favoriete taalcursus en leer dit seizoen een nieuwe taal. Wij bieden cursussen aan op diverse niveaus, waarbij ook aandacht wordt besteed aan de tradities van het land. We werken met kleine groepen.

 

Lees meer
KUNST EN CULTUUR

Wij bieden u een groot aantal cursussen en lezingen aan op het gebied van architectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst, vormgeving en literatuur. Ook de Museumkring is al vele jaren een vaste waarde in ons programma!

 

Lees meer
MUZIEK

‘Muziek gaat rechtstreeks naar het hart’. Maar als je je verdiept in de achtergronden hoor je nog meer. Wij bieden u een gevarieerd programma van muziekstijlen met Bach, Bob Dylan en operabezoek.

Lees meer
GESCHIEDENIS

Er zijn lezingen over de militaire historie, over de geschiedenis van Rusland en over ons koloniale verleden. Met een flm en stadswandeling besteden we aandacht aan het Joods verleden in Arnhem en Wageningen.

Lees meer
PRAKTISCH EN CREATIEF

Een heel wisselend aanbod met o.a.: workshops woninginrichting, tuinontwerp, verhalen schrijven, een schildercursus,  een workshop wat is je eigen wijs? en een cursus zelf elektra aanleggen. Nieuw dit seizoen: Een workshop Hoe presenteert u uzelf, kleur- en stijladviezen. 

Lees meer
PERSOONL. ONTWIKKELING

Of je nu sneller wilt lezen, beter wilt onthouden, je computerkennis wilt verbreden of meer wilt weten over beleggen, deze categorie biedt heel veel mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling.

 

Lees meer
VOEDING EN GEZONDHEID

U hoort meer over Reiki, de Traditionele Chinese Voedingsleer of de wondere wereld van de traan. Om wellicht is een smaakcollege meer iets voor u: Wie is hier de wijnkenner of Weet wat je eet! Weet jij wat je eet? Smaak?

Lees meer
NATUUR EN EXCURSIES

Een stadswandeling die uw nieuwsgierigheid prikkelt of een bezoek aan het apothekersmuseum in Doorwerth. Of gaat u zelf wandelen na de lezing lezing Lopen langs de Linge? Genoeg boeiende activiteiten voor een dagje uit!

 

Lees meer
Nieuwsarchief

Laatste Nieuws

Hier leest u het laatste nieuws van de Volksuniversiteit Wageningen. Veranderingen in ons cursusprogramma of wijzigingen in de openingstijden van ons kantoor worden hier vermeld. Ook andere informatie die voor u van belang is verschijnt hier.

Gezocht: Freelance taaldocenten

12 april 2022

Volksuniversiteit Wageningen komt graag in contact met docenten die komend seizoen een taalcursus Spaans, Italiaans, Europees Portugees, Russisch of Zweeds kunnen verzorgen. Meer informatie over ons en over de vacature vindt u onder deze link of onder het kopje vacatures op onze website. Uw reactie kunt u sturen aan: info@volksuniversiteitwageningen.nl.

 

Lees meer

Vacature bestuur: penningmeester

28 februari 2022

Het bestuur van de Volksuniversiteit Wageningen zoekt per 1 juli 2022 een vrijwilliger die het bestuur wil versterken in de functie van penningmeester. Meer informatie over de organisatie vindt u als u hier klikt.

Informatie over de functie en hoe u kunt reageren vindt u hier.

Lees meer
Onze brochure online

Klik op de afbeelding voor het programma 2021-2022

 

Schrijf in voor de nieuwsbrief
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.