Volksuniversiteit Wageningen
0317-415234

 

 

Welkom bij de Volksuniversiteit Wageningen

 

De open dag is op zaterdag 2 September van 11.30-14.30 uur in de Bblthk in Wageningen

Alle cursussen

Cursussen

De Volksuniversiteit Wageningen organiseert jaarlijks circa 100 cursussen, lezingen, workshops en excursies en biedt hiermee aan volwassenen de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling en scholing. Om de keuze voor een leuke of interessante cursus makkelijker te maken zijn de activiteiten onder gebracht in een zestal interessegebieden.
TALEN

Wilt u snel en eenvoudig een vreemde taal leren? Schrijf u dan vandaag nog in voor uw favoriete taalcursus. Wij bieden taalcursussen aan op diverse niveaus: Engels, Italiaans, Spaans, Portugees, Duits, Arabisch, Chinees, Zweeds en Dutch as a foreign language. De docenten besteden ook aandacht aan de tradities van het land. We werken met kleine groepen.

 

Lees meer
KUNST

Elk jaar bieden wij u een groot aantal cursussen en lezingen aan op het gebied van Kunst en Cultuur:  architectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst, vormgeving, muziek en literatuur. Ook voor de Museumkring, een combinatie van een lezing en een bezoek aan een tentoonstelling is veel belangstelling.  Schrijf u dus snel in voor één van de vele interessante activiteiten!

 

Lees meer
MUZIEK

‘Muziek gaat rechtstreeks naar het hart’. Maar als je je verdiept in de achtergronden hoor je nog meer. Elk jaar bieden wij u een breed programma: lezingen over een componist of ter voorbereiding op een concert en als vast onderdeel bezoeken we samen geselecteerde opera's, met de bus vanuit Wageningen. Kortom, een interessant programma.

 

Lees meer
CULTUUR EN FILOSOFIE

Vindt u het leuk om na te denken over filosofische thema’s of ethische vraagstukken? We besteden aandacht aan de Vikingen, aan vrouwelijke filosofen, aan levenskunst en leesgroepen Latijn en Grieks. Maar ook de 1e Wereldoorlog, Rusland en de Baltische staten komen aan bod!

 

Lees meer
MENS EN CREATIVITEIT

De Volksuniversiteit biedt u jaarlijks een wisselend aanbod creatieve activiteiten aan. Voor komend seizoen: workshops woninginrichting, verhalen schrijven en bijzondere musea bezoeken of een bezoek aan een verffabriek en de verkeersregels in 2018.

 

Lees meer
GEOGRAFIE EN NATUUR

Over bruggen in Nederland, stadswandelingen die uw nieuwsgierigheid prikkelen of  een lezing over Cartografie en archeologie van de bijbel. Of een bezoek aan de synagoge in Arnhem en aan het onlangs gerenoveerd Provinciehuis. Boeiende activiteiten in historisch perspectief!  

 

Lees meer
Nieuwsarchief

Laatste Nieuws

hier leest u het laatste nieuws van de Volksuniversiteit Wageningen. Veranderingen in ons cursusprogramma of wijzigingen in de openingstijden van ons kantoor worden hier vermeld. Ook andere informatie die voor u van belang is verschijnt hier.

Vacature voor bestuurslid - PR-coördinator

11 december 2017

Vacature voor onze PR-commissie, tevens bestuurslid:

Als u ervaring heeft met PR en communicatie of als u het een uitdaging vindt om deelnemers aan onze activiteiten te bereiken via de diverse media, is deze vacature wellicht iets voor u!

Wij zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om contact te onderhouden met pers en media, die kennis heeft van het inzetten van moderne media of bereid is zich hier in te verdiepen. Maar ook iemand die creatieve ideeën voor nieuwe PR-strategieën weet in te brengen.

Lees meer

Nieuw programma Het Gelders Orkest

04 december 2017

Het geplande programma van lezing, bezoek repetitie en bezoek concert van het Gelders orkest is gewijzigd. Oorspronkelijk stond er een bezoek van het Gelders concert in Franse sferen gepland op donderdag 26 april in Musis Sacrum. Omdat er dan ook veel muziek in het centrum van Arnhem is vanwege de Koningsnacht, heeft Musis Sacrum besloten om het concert uit de programmering te halen. Zij zijn bang, dat het concert niet optimaal te beluisteren is, vanwege de drukte in de stad.

Lees meer
21
mrt
21 maart 2018

1 lezing van 2,5 uur op woensdag 21 maart 2018 om 19:30 uur.

Lees meer

2 x: lezing en excursie van 2 uur vanaf donderdag 22 maart 2018 om 10:00 uur.

Lees meer

1 excursie van 4,5 uur op vrijdag 23 maart 2018 om 10:30 uur.

Lees meer

1 lezing van 2 uur op dinsdag 27 maart 2018 om 10:00 uur.

Lees meer

1 lezing van 2,5 uur op woensdag 28 maart 2018 om 19:30 uur.

Lees meer
04
apr
04 april 2018

1 lezing van 2,5 uur op woensdag 4 april 2018 om 19:30 uur.

Lees meer
Alle referenties

Referenties

Download de brochure

Schrijf in voor de nieuwsbrief