Joods verleden in Arnhem en Wageningen, film en wandeling

Een gelukkige jeugd verandert in de nachtmerrie van de Duitse bezetting. In de documentaire ‘Ik heb geluk gehad’ kijken Arnhemse Joodse onderduikkinderen, nu op leeftijd, terug op deze indringende periode. Jos Vecht en Peter Jetten geven een korte inleiding op de documentaire in het Heerenstraat Theater. Na afloop is er een drankje en gelegenheid tot napraten met de makers. Daarna maken we een wandeling door Wageningen langs 36 herinneringsstenen, die de Stichting Joods Erfgoed heeft geplaatst ter herinnering aan het Joods verleden van de stad. Ben Groen zal bij 20 van deze stenen uitleg geven. Ook wordt aandacht besteed aan het Joods monument ‘De Levenspoort’ aan de Walstraat en rijksmonument de oude Joodse begraafplaats.

Dinsdag 20 april 2021
1 x: lezing met rondleiding van 2 uur en 45 min aanvangstijd 13:45
Dhr. L.E. (Ben) Groen
Locatie: Heerenstraat Theater (klik hier voor de adresgegevens)
L.E. (Ben) Groen
Ir. L.E. (Ben) Groen (1946) , afgestudeerd landbouwwetenschappen Wageningen UR (1976), carrière: conservator tuinen Wageningen UR, Flevohof, Paleis het Loo, botanische tuin Kerkrade. Sterk geïnteresseerd in geschiedenis, (10 op eindlijst middelbare school). Heeft zich ook verdiept in het tragische lot van Joden in Europa en de Joodse Nederlanders in de tweede wereldoorlog.