Don't look back: Bob Dylan & de rockumentary

De klassieke documentaire Don’t Look Back volgt Bob Dylan tijdens zijn tour door Engeland in 1965. Dylan is op een hoogtepunt in zijn carrière en we volgen hem hier op de voet. Maar de stijl en de inhoud van Pennebakers film is net zo revolutionair als Dylans muziek zelf. Als eerste ‘rockumentary’ heeft de film een heel nieuw genre in het leven geroepen. Als inleiding op de film zelf maakt de lezing u bekend met de ‘filmtaal’ van deze documentaire - en natuur­lijk met de muziek van Bob Dylan, die erin te zien is.

Maandag 19 april 2021
1 Theatervoorstelling van 2,5 uur aanvangstijd 19:00
Dhr. drs. J. (Jesper) Doolaard
Locatie: Heerenstraat Theater (klik hier voor de adresgegevens)
drs. J. (Jesper) Doolaard
Jesper Doolaard (1987) studeerde Geschiedenis en Literatuurwetenschap in Leiden. Hij doceert in het HBO en op de Universiteit. Zijn interesse voor literatuur gaat hand in hand met een grote liefde voor het werk van Bob Dylan. Als Dylan-expert gaf hij onder andere de openingslezing van het academisch seizoen 2019-2020 aan de Volksuniversiteit Den Haag en verzorgde daar ook een cursus over Dylans werk. Daarnaast speelt hij zelf ook in een folk- en countryband.